CAPI is het Consortium van Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid Infectieziekten.
Sinds januari 2023 werken we met vijf Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid (AWPG’en) aan het versterken van de wetenschappelijke kennisinfrastructuur in het kader het programma voor Versterking Infectieziektebestrijding en Pandemische paraatheid bij GGD’en (VIP, pijler 3).
Werkwijze
Doel
Het doel van CAPI is het genereren en toepassen van wetenschappelijke kennis binnen GGD’en. Dat is nodig voor meer evidence based werken en voor het maken van evidence based beleid. Met behulp van deze wetenschappelijke kennis is het mogelijk om effectiever infectieziekte-uitbraken te voorkomen en te bestrijden in een continue veranderende wereld. Dit doel is door de stuurgroep van CAPI vastgelegd en uitgewerkt in een academiseringsplan.
Thema’s en activiteiten
CAPI faciliteert promotieonderzoeken en plekken voor jaaronderzoekers voor voornamelijk GGD medewerkers verspreid over de vijf AWPG’en. Daarnaast verzorgt CAPI een nascholingscyclus gericht op kennis over wetenschappelijk denken en onderzoek doen.
Om te zorgen dat resultaten van onderzoek door de GGD’en ook gedeeld worden organiseert CAPI bijvoorbeeld jaarlijks het CAPI symposium. Op dit symposium wordt onderzoek door en voor GGD’en gepresenteerd. Ook verstuurt CAPI maandelijks een nieuwsbrief.
Dit doen we allemaal binnen 10 thema’s op het gebied van infectieziekten.
Meer informatie over de AWPG’en vind je op de websites van de AWPG’en.
Stuurgroep
De stuurgroep van CAPI bestaat uit een programmaleider en een programmacoördinator per AWPG. Ondersteuning door een management assistente en een communicatieadviseur maakt het team compleet.
Prof.dr. Christian J.P.A. Hoebe, MD PhD, Arts-epidemioloog Maatschappij & Gezondheid Infectieziektebestrijding is afdelingshoofd van AWPG Mosa binnen GGD Zuid-Limburg en is voorzitter en vakhoogleraar van de vakgroep sociale Geneeskunde bij de Universiteit Maastricht.
Hij is daarnaast staflid bij de vakgroep Medische Microbiologie, Infectieziekten en Infectiepreventie bij Maastricht UMC+ en het Chlamydia trachomatis referentie laboratorium.
Dr. Jeannine Hautvast
Programmaleider
Dr. Jeannine Hautvast, Arts Maatschappij & Gezondheid is coördinator van AWPG AMPHI-Infectieziekten en werkt daarnaast als senior onderzoeker en docent bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.
Ze is daarnaast werkzaam bij GGD Gelderland-Zuid als arts bij infectieziektebestrijding en reizigersadvisering, en ze is opleider van AIOS in de 2e fase van de opleiding Arts Maatschappij en Gezondheid.
Dr. Ellen Generaal
Programmacoördinator
Dr. Ellen Generaal is secretaris van AWPG Sarphati Initiatief en postdoc onderzoeker bij het Team Onderzoek en Preventieontwikkeling van de afd. Infectieziekten van de GGD Amsterdam.
Dr. Janneke Heijne
Programmaleider
Dr. Janneke Heijne is projectleider van AWPG Sarphati Initiatief en hoofd van het Team Onderzoek en Preventieontwikkeling van de afd. Infectieziekten van de GGD Amsterdam.
Elfi Brouwers, MSc
Programmacoördinator en secretaris
Elfi Brouwers, MSc werkt bij AWPG Mosa binnen GGD Zuid-Limburg in de functie van onderzoeker-epidemioloog als projectcoördinator.
Ze is daarnaast promovendus met als onderwerp ‘preventie van hepatitis B, hepatitis C en hiv bij risicogroepen’.
Lynn Eggink, MSc
Programmacoördinator
Lynn Eggink, MSc is werkzaam bij awpg Lumens als programmacoördinator bij CAPI.
Ze maakt daarnaast deel uit van de onderzoeksgroep Infectieziektebestrijding bij awpg Lumens.
Jonna Wijburg, MSc
Programmacoördinator
Programmacoördinator Jonna Wijburg, MSc is werkzaam bij AWPG CEPHIR als programmacoördinator van CAPI.
Ze maakt daarnaast deel uit van de onderzoeksgroep van de GGD Rotterdam-Rijnmond.
Tessa van der Bruggen, MSc
Programmacoördinator
Tessa van der Bruggen, MSc Is werkzaam bij AWPG AMPHI-Infectieziekten als programmacoördinator van CAPI.
Ze maakt daarnaast deel uit van de Regiegroep Onderzoek bij GGD Hart voor Brabant.
Dr. Hélène Voeten
Programmaleider
Programmaleider Dr. Hélène Voeten is coördinator voor de GGD Rotterdam-Rijnmond van AWPG CEPHIR en leider van het thema CEPHIR – Infectieziekten.
Ze houdt zich daarnaast als senior onderzoeker bezig met onderzoek over de hele breedte van de infectieziektebestrijding.
Dr. Anja van der Schoor
Programmaleider
Programmaleider dr. Anja van der Schoor is werkzaam bij awpg Lumens, GGD Haaglanden en GGD Hollands Midden als postdoctoraal onderzoeker. Daarnaast coördineert zij de IZB pijler van awpg Lumens.