Menu
Vrouw geeft presentatie

Hulpmiddelen en scholing

CAPI zet zich in voor het ontwikkelen van een nascholingscyclus voor GGD-medewerkers betrokken bij de bestrijding van infectieziekten. Ons doel is om kennis te delen op het gebied van wetenschappelijk denken, onderzoeksmethodologie en publicatie. Dat doen we onder andere met scholingen.

Dit initiatief is bedoeld voor een brede groep GGD-medewerkers, waaronder artsen, verpleegkundigen, epidemiologen, onderzoekers, deskundigen infectiepreventie, en beleidsmedewerkers.

CAPI literatuur update

Blijf geïnformeerd over recente ontwikkelingen op het gebied van infectieziektebestrijding middels de CAPI Nieuwsbrief.

Als vast onderdeel van de CAPI Nieuwsbrief zullen wij twee maandelijks een overzicht delen van relevante en recente peer-reviewed publicaties binnen de Infectieziekten. Deze publicaties zullen aansluiten bij de thema’s zoönosens, antimicrobiële resistentie, SOA’s vaccinatie, uitbraakonderzoek, en infectieziekte-epidemiologie.

CAPI Café

Om kennisuitwisseling te stimuleren, organiseren we sinds december 2023 het CAPI Café voor GGD en AWPG-medewerkers die betrokken zijn bij infectieziektebestrijding. Het CAPI Café is bedoeld om inspirerende en waardevolle inzichten op te doen op het gebied van infectieziektebestrijding en onderzoek.

Wisselende sprekers verzorgen een informatieve en interactieve sessie over een onderzoeksonderwerp binnen de infectieziekten. Deelnemers krijgen de kans om vragen te stellen aan experts en op een laagdrempelige manier van hen te leren.

Het CAPI Café is een hybride scholing die regelmatig plaatsvindt, op dinsdag of donderdag, van 12 tot 13 uur, op wisselende GGD-locaties.

LiteratuurupdatePubmed search

CAPI Masterclasses

Als onderdeel van het CAPI scholingsaanbod, verzorgen we vanuit CAPI een reeks online Masterclasses van GGD GHOR NL. Hieronder de reeds gepubliceerde masterclasses.