Menu

Even voorstellen: Prof.dr. Christian Hoebe

Graag willen we de voorzitter van CAPI aan jullie voorstellen: Prof.dr. Christian Hoebe. Naast zijn indrukwekkende professionele prestaties, schuilt er ook een gepassioneerde en veelzijdige kant achter deze visionaire wetenschapper. Als voorzitter en programmaleider van het Consortium Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid-Infectieziekten (CAPI) staat Christian Hoebe bekend om zijn diepgaande betrokkenheid bij de gezondheidszorg.

Programmaleider en voorzitter van CAPI Prof.dr. Christian J.P.A. Hoebe

Zijn onderzoek richt zich onder andere op infectieziektebestrijding en seksueel overdraagbare aandoeningen. Hij is tevens hoogleraar binnen Universiteit Maastricht en heeft gelukkig naast alle academische bijdragen ook tijd voor hobby’s. Zo mountainbiket hij graag in de Limburgse heuvels, verkent hij graag de wereld door lange reizen te maken, en houdt hij erg van wandelen en van koken. Deze passies weerspiegelen niet alleen zijn avontuurlijke geest, maar benadrukken ook het belang van een gezonde levensstijl en een evenwichtige benadering van het leven.

Over onderzoek bij de GGD zegt Christian:

‘Het is mijn droom dat bij alle GGD’en enige vorm van wetenschappelijk onderzoek kan plaatsvinden en dat GGD’en de belangrijke meerwaarde van innovatie in de infectieziektebestrijding (en bredere publieke gezondheid) omarmen omdat het de enige onderbouwde manier is om de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden.’